Naslovna O servisu


Info servis je osmišljen na osnovi pomnog istraživanja internetskog tržišta, navike i ponašanja internetskih korisnika, ponude i potražnje za određenim tematskim sadržajima, potrebom za određenim uslugama i informacijama. Cilj servisa je zadovoljiti potražnju  trenutnih tržišnih potreba za određenim internetskim uslugama kroz medij koji je najviše u upotrebi sa strane korisnika.

Istraživanja pokazuju da je sve manji broj ljudi koji surfaju internetom, većina internetskih korisnika preko 66% koristi internet u najčešću svrhu informiranja o dnevnim događajima, čitanje novina i slično. Kada se uzme u obzir da samo Hrvatska Srbija Bosna i Hercegovina skupa imaju preko 4,2 milijuna internet korisnika, a najčešći razlog korištenja istog jest informiranje, dobijemo brojku od oko 2,7 milijuna korisnika koji svakodnevno koriste internet u osnovnoj svrsi i potrebom za informacijama.

Nadalje, kada uzmemo u obzir drugu po redu najčešću svrhu korištenja interneta dolazimo do e-maila, elektroničke pošte. Preko 64% internet korisnika pristupa internetu radi korištenja e-maila ili kako bi pristupilo svojem elektroničkom sandučiću.

Novim generacijama se treba obratiti na novim medijima. Iako e-mail kao sredstvo komunikacije i nije novi medij, njegove mogućnosti i prednosti kao novog tržišnog komunikacijskog alata svakako donose velike prednosti. Ovaj servis ispunjava potrebe za prve dvije najčešće svrhe korištenja interneta, ujedinjeno u jedan moćni medij koji ima zadatak zadovoljit trenutnu tržišnu potražnju za aktualnim događajima i novostima iz raznih tematskih kategorija kroz inovativni pristup obrade velike količine informacija.

Specijalni izvještaji nam omogućuju da svaku publikaciju optimiziramo po unaprijed definiranim korisničkim kriterijima i željama, dodatnim istraživanjima tržišta i raznim anketama osiguravamo da će informacije koje će korisnici primiti uvijek biti prilagođeni njihovim najvažnijim interesima. Najveću  ulogu u ovom slučaju igraju naši registrirani krajnji korisnici, jer oni odlučuju koju vrstu informacija najviše žele primati.

 

Najčešća svrha korištenja Interneta

- informiranje o dnevnim događajima, čitanje novina 66%
- e-mail/elektronska pošta 64%

- korištenje tražilica/pretraživanje 59%
- skidanje glazbe/download MP3 24%
- pretraživanje literature i dr. slične potrebe radi obrazovanja 23%
- slušanje radija/glazbe 17%
- igranje igrica/skidanje igrica 15%
- praćenje malih oglasa 14%
- turističke informacije/agencije/putovanja 13%
- traženje telefonskih brojeva/web imenik 12%
- plaćanje računa/Internet bankarstvo 12%
- pričaonica (chat) 11%
- praćenje burze/vrijednosni papiri/fondovi 5%
- kupovanje/e-shopping 2%
- traženje posla 2%
- ostalo – razno 3%

Izvor statistika: www.gfk.hrRaspored sekcija

Info servis je koncipiran po trenutno najtraženijim tematskim kategorijama koji internet korisnici potražuju svakodnevno i zbog kojih pristupaju internetu. Info servis je raspodijeljen pod 10 sekcija, svaka sekcija sadrži određenu tematsku kategoriju. Ovim načinom svaki korisnik koji se registrira na info servis ima mogućnost primati aktualne najnovije vijesti i novosti putem jednog medija, a da ujedno sve navedene kategorije zadovoljavaju većinskoj potražnji za informacijama.

 
BUDITE NAM PODRŠKA, LAJKAJTE NAS!